Les over Geschiedenis - De Stoomtrein

Voor de middenbouw van de basisschool
Inclusief Augmented Reality

Les over de Geschiedenis - De Stoomtrein

Een echte stoomtrein in jouw klas!

Welke kinderen reizen weleens met de trein? In Nederland hebben we veel stations en treinen die mensen vervoeren van A naar B. De allereerste trein was een stoomtrein, daar gaat deze les over.

De interactieve PowerPoint presentatie gaat in op de verschillen tussen de stoomtrein en de treinen van nu. In de Augmented Reality space staat de stoomtrein ineens in de eigen klas. Tot slot gaan de kinderen het geleerde verwerken in een spelletje of opdracht. De les bestaat uit 3 delen: kennis (je ontvangt een interactieve PowerPoint presentatie), ervaren met Augmented Reality (je vindt een QR-code in de handleiding) en werkvormen (beschrijving en bijlagen in de handleiding).

Uniek is de inzet van Augmented Reality (AR) dat eenvoudig te gebruiken is. Hiermee staat de stoomtrein voor je in de klas, je kunt er echt omheen lopen en aan alle kanten en van dichtbij bekijken. Door op de hotspots te klikken horen de kinderen weetjes en opdrachtjes over deze trein. De QR-code is 6 maanden bruikbaar. Wil je liever langer gebruik maken van de AR, informeer dan naar een AR-schoollicentie. Met deze les haal je de echte wereld de school in.

Meld je aan en ontvang direct in je mail:

· Handleiding middenbouw.

· Interactieve PowerPoint presentatie.

Voor de AR omgeving heb je een tablet, IPad of ander device nodig.
Bekijk de devicechecker of jouw device geschikt is voor Augmented Reality.

Veel plezier met deze lessen in de ‘echte wereld’!


Aankoop Les over Geschiedenis - De Stoomtrein

€ 9,50 (exclusief BTW)