Les over Geschiedenis - VOC

Voor de bovenbouw van de basisschool
Inclusief Augmented Reality

Les over de Geschiedenis - VOC

De Verenigde Oost-Indische Compagnie is een interessant onderwerp binnen het vakgebied geschiedenis. Met deze les leren de kinderen zelfstandig over de VOC en plaatsen een schip in hun eigen klas.

De interactieve PowerPoint presentatie gaat over de handel van de VOC. In de Augmented Reality space staat een VOC schip ineens in de eigen klas. Tot slot gaan de kinderen het geleerde verwerken in een opdracht. De les bestaat uit 3 delen: kennis (je ontvangt een interactieve PowerPoint presentatie), ervaren met Augmented Reality (je vindt een QR-code in de handleiding) en werkvormen (beschrijving en bijlagen in de handleiding).

Uniek is de inzet van Augmented Reality (AR) dat eenvoudig te gebruiken is. Hiermee staat een VOC schip voor je in de klas, je kunt er echt omheen lopen en aan alle kanten van dichtbij bekijken. Door op de hotspots te klikken krijgen de kinderen weetjes en opdrachtjes. De QR-code is 6 maanden bruikbaar. Wil je liever langer gebruik maken van de AR, informeer dan naar een AR-schoollicentie. Met deze les haal je de echte wereld de school in.

Meld je aan en ontvang direct in je mail:

· Handleiding bovenbouw.

· Interactieve PowerPoint presentatie.

Voor de AR omgeving heb je een tablet, IPad of ander device nodig. Bekijk de devicechecker of jouw device geschikt is voor Augmented Reality.

Veel plezier met deze lessen in de ‘echte wereld’!


Aankoop Les over Geschiedenis - VOC

€ 9,50 (exclusief BTW)