Les Go - W&T Verlicht
Een serie over licht voor kinderen van 5 – 10 jaar (BSO). Tijdens afwisselende activiteiten maken kinderen op een speelse manier kennis met wetenschap en techniek. Met spellen, proefjes en knutselactiviteiten leren de kinderen de karakteristieke eigenschappen van het natuurkundig verschijnsel licht. Daarnaast doen de kinderen hun eigen onderzoekje waarbij de basis wordt gelegd voor ontwerpend leren.

In drie opeenvolgende lessen leren kinderen van alles over licht. Kinderen leren dat licht afkomstig is van bronnen, hoe ze donker en schaduw kunnen onderscheiden, hoe licht zich voortplant, en dat licht zich splitst in kleuren. Afsluitend doen de kinderen hun eigen onderzoekje naar licht en presenteren ze als een echte wetenschapper hun resultaten.

Inhoud van de handleiding:
- Factsheet voor pedagogisch medewerkers waarin je alle achtergrondinformatie vindt die je nodig hebt om de lessen te geven.

Les 1 -> Aan het licht
             Activiteit 1: Lichtparcours
             Activiteit 2: Schaduwtoneel
             Activiteit 3: Je eigen caleidoscoop

Les 2 -> Verkleurd
             Activiteit 1: Alle kleuren van de regenboog
             Activiteit 2: Twister in the dark
             Activiteit 3: Je eigen projector

Les 3 -> Lichtmagie
             Activiteit 1: Verwonderen en verkennen
             Activiteit 2: Onderzoek opzetten en uitvoeren
             Activiteit 3: Concluderen en presenteren

Bijlage 1 t/m 9

Bestel hier en ontvang de handleiding Les Go – Verlicht (BSO) in jouw mail. Veel plezier met deze W&T activiteiten in de praktijk!


Bestel Les Go - W&T Verlicht (BSO)

€ 7,95 (exclusief BTW)