Bovenbouwles over Winter in de tent

Inclusief augmented reality

Les over Winter in de tent 

Een Yurt in jouw klas!

Een tent in de winter, dat lijkt geen goed plan. Toch is het mogelijk! Met deze les leren de kinderen over een Yurt, een Nomadentent. Ze leren over de kenmerken en materiaalgebruik van de Yurt in de interactieve PowerPoint presentatie. Daarna staat de Yurt voor de kinderen in de eigen klas. Tijdens het leren over de Yurt ontwerpen de kinderen zelf een schaalmodel van een winterbestendige tent. De les bestaat uit 3 delen: kennis (je ontvangt een interactieve PowerPoint presentatie), ervaren met Augmented Reality (je vindt een QR-code in de handleiding) en werkvormen (beschrijving en bijlagen in de handleiding).

Uniek is de inzet van Augmented Reality (AR) dat eenvoudig te gebruiken is. Hiermee staat de Yurt voor je in de klas, je kunt er echt omheen lopen en aan alle kanten en van dichtbij bekijken. Door op de sneeuwvlokken (hotspots) te klikken leren de kinderen over deze Yurt.  Met deze les haal je de echte wereld de school in. De QR-code is 6 maanden bruikbaar. Wil je liever langer gebruik maken van de AR, informeer dan naar de AR-schoollicentie.

Meld je aan en ontvang direct in je mail:

· Handleiding bovenbouw.

· Interactieve PowerPoint presentatie.

Voor de AR omgeving heb je een tablet, IPad of ander device nodig. Bekijk de devicechecker of jouw device geschikt is voor Augmented Reality.

Veel plezier met deze lessen in de ‘echte wereld’!

 


Aankoop Les over Winter in de tent

€ 9,50 (exclusief BTW)