Bekijk online
Headerafbeelding Lotjes Wereld
 
Ze kijkt, met haar vriendelijke, geruststellende blik, toe als kinderen dromen en spelen. Op precies de goede momenten geeft ze een tip, een nieuwe denkrichting of een schouderklopje. Achter dit vrolijke meisje gaat een grote wereld schuil. De belevingswereld van kinderen met verbeelding, levendigheid, enthousiasme en plezier. Een wereld waar leerkrachten én ontwikkelaars kwaliteit, diepgang en inspiratie vinden. Dát is Lotjes Wereld.
 
 
 
De eerste Mail van Lotje viel eind januari op je digitale deurmat. We hebben kunnen zien dat de artikelen uitgebreid zijn gelezen – en dat motiveert ons om opnieuw een mooie editie te maken. Pak een kop thee en duik opnieuw in Lotjes Wereld.

In deze Mail van Lotje:
  • Tip van juf Pauline: Speel jij wel eens 'gewoon' mee?
  • Fonkelend Rolfjuweeltje: Rolf Originals – Ruggespraak
  • Magda verkent Lotjes Wereld: Letterkennis, Letterweetjes: Laat kinderen het met hun lijf ondervinden
  • Nieuw in Lotjes Wereld: Rolf Connect – Coderen
  • Tip van Nicole: K(l)ei goed toch?
  • Klaar om te ontdekken: Ken jij de spraakmakende Rolf Puzzles al?
  • Gespot door Sander: Nieuwste trends uit Nürnberg
  • Een oproep: Deel jouw Parels
  • Rolf voor het voetlicht: Koopjes in Ochten
 
 
Speel jij wel eens 'gewoon' mee?
Tip van Juf Pauline

"Meespelen met mijn leerlingen is voor mij een waardevolle manier om hun spel rijker te maken en inzicht te krijgen in hun leerproces. In het begin kan het even zoeken zijn. Ik help je graag op weg."
> Lees de tip van Pauline
 
Rolf Originals - Ruggespraak
Fonkelend Rolfjuweeltje

Rolf Original - Ruggespraak (4+) verenigt visueel voorstellingsvermogen en tactiele waarneming. Deze combinatie maakt het tot een spel met meerdere lagen van ontwikkeling: een krachtige klassieker! Teken en voel.
> Ontdek Ruggespraak
 
Letterkennis, Letterweetjes: Laat kinderen het met hun lijf ondervinden
Magda verkent Lotjes Wereld

In groep 2 krijgen kinderen interesse in de letters die ze om zich heen zien. Een mooi moment om ook de 26 lettervormen op een speelse manier aan te bieden in de groep. Hoe doe je dat?
> Zo leer je dit aan jouw leerlingen!
 
Rolf Connect – Coderen
Nieuw in Lotjes Wereld

Het op jonge leeftijd – spelenderwijs – opdoen van codeerervaring maakt dat kinderen goed voorbereid zijn op hun leven in een steeds meer digitale wereld. Lotjes Wereld strekt zich ook uit in dit digitale domein. Ze neemt je graag mee op weg.
> Bekijk Rolf Connect Coderen
 
K(l)ei goed toch?
Tip van Nicole

"Kinderen spelen graag met klei. Vaak zie ik ze heerlijk ontdekken en handelen met het materiaal, onderzoeken wat ze ermee kunnen, creëren. Dat smaakt naar meer." Lees de klei-tip van Nicole Verdonk, Jonge kindspecialist de Rolf groep. En download direct de activiteitenkaart 'Het kleiproces'.
> Download de activiteitenkaart
 
Ken jij de spraakmakende Rolf Puzzles al?
Klaar om te ontdekken

Eén van de vijf nieuwe Rolf-materiaallijnen is Rolf Puzzles: een mooie serie puzzels met hedendaagse thema's – toegesneden op de belevingswereld van de kinderen van vandaag. Diverse puzzels kun je nu zien én uitproberen, in de Puzzelexpo in Ochten! 
> Bekijk alvast een aantal spraakmakende puzzels
 
Nieuwste trends uit Nürnberg
Gespot door Sander

Op de jaarlijkse Spielwarenmesse® in Nürnberg vind je de allernieuwste trends (ken je de ecologische emmer en schep van Rolf al?) op het gebied van speelgoed en ontwikkelingsmateriaal. Onze categorymanager Sander van der Mark was er en signaleerde drie trends die ook jou vast aanspreken.
> Ontdek de nieuwste trends
 
Een oproep: Deel jouw Parels!

Als je op een willekeurige dag door onderwijsland loopt, moet je af en toe gewoon een zonnebril opzetten – door de veelheid felle, fonkelende juweeltjes die je tegenkomt. Soms in het open veld, maar vaak verstopt. Pak een Parel en laat hem zien! 

Een bijzonder nieuw product of een creatieve toepassing van een bestaand product. Een spel dat door een leerkracht (of jou!) is uitgewerkt tot een krachtpatser. Een evenement dat waardevol kan zijn. 'Gewoon' een super interessante actie. Of jouw favoriete lesbrief. Het zijn dit soort parels die we een podium willen geven in Mail van Lotje. Daarom: Deel jouw Parels!

Stuur ons een e-mail met jouw Parels. Wij zullen proberen zoveel mogelijk Parels te verzamelen en te laten zien. Zet je zonnebril maar alvast op 😉
> Deel jouw Parels
 
 
Koopjes in Ochten
Rolf voor het voetlicht

Ontdek hartverwarmende Koopjes op zaterdag 21 maart 2020 van 9 tot 12 in Hartje Ochten. Bouwmaterialen, puzzels, speelgoed, fietsjes, meubilair en creatief materiaal waaronder ook Rolf-materialen.

Lekkers en vermaak voor kinderen is geregeld!
> Meld je aan
 
De eerste Mail van Lotje gemist?
> Mail van Lotje #1
 
 
Logo de Rolf groep
Wat vind jij van onze nieuwsbrief?
Positieve beoordeling Negatieve beoordeling
Logo Facebook Logo Twitter Logo Youtube Logo Linkedin Logo Pinterest
Reageren   |   Doorsturen   |   Afmelden