Bekijk online
Headerafbeelding Lotjes Wereld
 
Ze heeft een blauwe broek, roze truitje en altijd twee vlechtjes. Een lach op haar gezicht. Zo herken je haar. Haar goed leren kennen vraagt meer van je, want achter dit vrolijke meisje gaat een grote wereld schuil. De belevingswereld van kinderen met verbeelding, levendigheid, enthousiasme en plezier. Een wereld waar leerkrachten én ontwikkelaars kwaliteit, diepgang en inspiratie vinden. Dát is Lotjes Wereld.

Lotje is klaar voor een maandelijkse reis door haar wereld, met jou!
 
 
 
Je hebt, mogelijk al een tijdje geleden, aangegeven deze nieuwsbrief graag te ontvangen. De ontdekkingsreis gaat nu echt beginnen! Ben je er klaar voor? Ga lekker even zitten voor de eerste Mail van Lotje.

In deze Mail van Lotje:
  • Tip van juf Sanne: Rust in de groep bewaren
  • Fonkelend Rolf-juweeltje: A–Z spel: Van astronaut tot zebra 
  • Spelen wérkt: Het spel als leidraad
  • Magda verkent Lotjes Wereld: Letterkennis, Letterweetjes; Het Alfabet
  • Nieuw in Lotjes Wereld: Fris: Rolf Originals Linea
  • Droomberoepen: Het droomberoep van Nina
  • Rolf voor het voetlicht: Koopjes in Ochten
  • Nieuw in Lotjes Wereld: Vijf Rolf-materiaallijnen
  • Klaar om te ontdekken: Rolf Live
 
 
Rust in de groep bewaren
Tip van Juf Sanne

"De inloop is bij mij op school ingevoerd om de rust in de groep te bewaren tijdens het binnenkomen. Toen ik net begon op deze school mochten de kinderen zelf iets uit de kast kiezen tijdens de inloop. Ik ervoer veel onrust in de groep".

Lees hoe Sanne Rieschke, leerkracht groep 1 bij CBS Drakensteyn, de rust in de groep bewaart.
> Tips van Sanne
 
A-Z spel: Van astronaut tot zebra
Fonkelend Rolf-juweeltje

Al op jonge leeftijd schrijven kinderen, vaak met hun tong uit de mond, hun eigen naam. Dat die rare streepjes op papier zeggen wie jíj bent, heeft iets magisch. Op dat gevoel bouwen we verder, met het A–Z-spel.
>  Luuk-Leeuw, Fenna-Fruit
 
Het spel als leidraad
Spelen wérkt

Spelend leren, lerend spelen: het komt op school nog wel eens in het gedrang. Magda Jacobs heeft meer dan dertig jaar spelontwikkelervaring en wijs geworden door theorie én praktijk weet ze wat spel kan doen voor de ontwikkeling van kinderen.

In elke editie van Mail van Lotje probeert Magda een stukje passie voor haar vak over te dragen. Te beginnen in deze eerste editie, met een artikel over Lettervormen.
> Spelen wérkt!
 
Letterkennis, Letterweetjes: Het Alfabet
Magda verkent Lotjes Wereld

In groep 2 krijgen kinderen interesse in de letters die ze om zich heen zien. Een mooi moment om ook de 26 lettervormen op een speelse manier aan te bieden in de groep. Hoe doe je dat?
> Alpha en beta, alfabet
 
Fris: Rolf Originals Linea
Nieuw in Lotjes Wereld

Linea is een spel uit de Rolf Originals-materiaallijn. Onlangs zijn deze lijnen – en ook Linea – qua uitstraling helemaal naar de 21e eeuw getrokken.
> Fris Linea!
 
Het droomberoep van Nina

Ben jij voorbereid op de vaardigheden voor de toekomstberoepen?

Onze Rolf-ontwikkelingsmaterialen kennen een lange geschiedenis van kwaliteit en expertise om spelend te leren. Meer dan ooit helpen ze jou om specifieke vaardigheden bij kinderen te ontwikkelen. Zo ben je voorbereid op elk droomberoep, waarmee die van Nina... IJskoningin!
> Bereid je voor!
 
Koopjes in Ochten
Rolf voor het voetlicht

Ontdek hartverwarmende Koopjes op zaterdag 21 maart 2020 van 9 tot 12 in Hartje Ochten. Bouwmaterialen, puzzels, speelgoed, fietsjes, meubilair en creatief materiaal waaronder ook Rolf-materialen.

Lekkers en vermaak voor kinderen is geregeld!
> Meld je aan
 
Vijf Rolf-materiaallijnen
Nieuw in Lotjes Wereld

De ontwikkelingsmaterialen van Rolf zijn al generaties lang een vaste factor om kinderen te inspireren tot leren. Ondanks, of liever dankzij, zijn leeftijd is Rolf nu vitaler dan ooit. Juist in deze tijd, met andere uitdagingen en andere dromen.
> Ontdek de nieuwe lijnen
 
Rolf Live
Klaar om te ontdekken

De vijf nieuwe Rolf-materiaallijnen zijn onze trots. Iets waar je trots op bent, wil je delen, laten zien. Dus dat doen we, in Hartje Ochten!
> Bekijk de video
 
Logo de Rolf groep
Wat vind jij van onze nieuwsbrief?
Positieve beoordeling Negatieve beoordeling
Logo Facebook Logo Twitter Logo Youtube Logo Linkedin Logo Pinterest
Reageren   |   Doorsturen   |   Afmelden